ENG | NO

Interview

Cecilie Magnussen, Prosessoperatør

Tiltrukket av grønt hydrogen

– Når det dukker opp noe nytt på horisonten pleier folk i industrien og prate om det. Jeg hørte om den nye Nel fabrikken på min forrige jobb på Herøya. Derfra kunne jeg se bort hit og se den nye fabrikken reise seg, sier Cecilie Magnussen.

I løpet av byggeperioden til Nel-fabrikken vokste nysgjerrigheten til Cecilie så sterk at hun til slutt var klar for å søke nye utfordringer i nabolaget. Hun begynte i sin nye stilling som prosessoperatør i Nel i september 2022.

Nels fabrikk på Herøya er helautomatisert. Det er den første og største av sitt slag i verden, og produserer elektroder til elektrolysører. Som prosessingeniør jobber Cecilie skift. Hun overvåker produksjonen, håndterer avvik og bidrar til optimalisering av prosessene.

– Jeg stortrives her, alt er så velorganisert! Jeg syns det er veldig spennende å være aktivt involvert i utviklingen av fabrikken og industrien vår. Arbeidsmiljøet er stort sett nokså ungt, og det er alltid noe å lære. Samtidig har vi det gøy på jobb, med masse latter.

På tide å gjøre ting annerledes

Cecilie ser at grønt hydrogen er fremtiden. For henne betyr det å jobbe i en industri i vekst en trygg arbeidsplass og en spennende karriere. Hun skulle ønske at folk generelt snart får øynene opp for det som må komme etter de fossile løsningene, som man er så altfor vant med.

– Når du tar innover deg hvilket forurensningsproblem verden har, innser du at vi må gjøre noe for å løse det. I Nel gjør vi alt vi kan hver dag for å muliggjøre CO 2 -kutt, og for å gjøre verden grønnere. Men det vi gjør alene er ikke nok. Hele verden må være med. Bare da har vi forhåpentligvis en sjanse til å lykkes.

Cecilie er entusiastisk til arbeidet med å etablere en produksjonslinje til på Herøya-fabrikken. Det er for henne et tydelig tegn på at etterspørselen etter grønt hydrogen er klart oppadgående, og at de kommer til å få det travelt fremover.

En god måte å vokse på

– Kommunikasjonen blant alle her er virkelig god, mellom oss ansatte, og mellom ledelsen og de ansatte. Det er alltid noen å spørre hvis det dukker opp noe, og jeg er aldri redd for å si hva jeg mener eller for å ta opp saker som krever oppmerksomhet.

Arbeidsmiljøet er mangfoldig og givende. Cecilie opplever at folk gjør en like god jobb uavhengig av alder, kjønn og nasjonalitet. Men ettersom de nå skal doble antall ansatte, hadde hun ikke hatt noe mot noen flere kvinnelige kollegaer med på laget.

– Litt ekstra girlpower er alltid bra, vet du, sier Cecilie med et smil.

Flere intervjuer