Nel logo
ENG | NO

Interview

Hilde Sagmo Magnusson, Produkteier, Senior Maskiningeniør

På jobb for en positiv utvikling

Etter å ha startet karrieren i olje- og gassindustrien, ønsket Hilde Magnusson å fortsette i en mer bærekraftig og fremtidsrettet industri.

Hilde var fast bestemt på at hun skulle bidra til å utgjøre en forskjell, og gjorde en grundig vurdering av tilbud fra flere hydrogenselskaper som ønsket ekspertisen hun satt på. Til slutt fant hun sin plass hos Nel, der hun følte at hun i størst grad ville kunne bidra til å drive meningsfylt endring. I dag er Hilde produktansvarlig for Nel sin elektrolytt systemmodul, som separerer hydrogen og oksygen fra kaliumhydroksid.

“Markedet visste ikke helt hvilken retning det skulle ta, noe som gjorde det utfordrende å velge mellom sol- eller vindkraft, hydrogen eller geotermisk energi. Da både EU og den norske regjeringen kunngjorde hydrogeninvesteringstiltak, var det umiddelbare instinktet mitt at jeg måtte hoppe på toget, jeg også”, forteller Hilde.

På det tidspunktet hadde Nel en rekke ledige stillinger som passet Hildes utdannelse. Hun søkte på flere av jobbene, for å tilby selskapet ferdighetene og kunnskapen sin. Denne fremoverlente og ambisiøse holdningen viste seg å være en perfekt match for Nel, som valgte å opprette en rolle som passet hennes erfaring enda bedre.

– “Nå har vi dette nye eventyret med grønt hydrogen på gang – som det er utrolig spennende å være en del av.”

Lang erfaring med å skape noe nytt

For Hilde var muligheten til å ha umiddelbar positiv innvirkning på planeten en avgjørende faktor i valg av ny arbeidsgiver. I motsetning til mange andre aktører i hydrogenindustrien, som er relativt nye i bransjen, har Nel en lang historie på nesten hundre år med drift.

“Nel har teknologi som har vært i bruk og blitt kontinuerlig forbedret i mange år. Vi har mange storskala-prosjekter der vi må innovere på ulike måter, men da bygger vi videre på noe vi allerede har bevist at fungerer. Dette gjør det mulig for oss å drive utviklingen videre,” forklarer Hilde. “I tillegg er det nøkkelpersonell i selskapet som har vært her i 20-30 år og vet ‘alt’, noe som er svært verdifullt.”

Etter å ha jobbet i Nel i litt over et år, har forventningene Hilde hadde da hun startet blitt oppfylt og overgått. Hun forteller om et spennende første år med en enorm pågang av oppdrag og arbeid, en bratt læringskurve og svært dyktige kolleger.

“Hvis du hadde snakket med meg for ti år siden, ville jeg ha sagt at jeg syntes det var veldig uheldig at oljeboomen skjedde før jeg ble født, da det var et stort behov for innovasjon og høyteknologi. “Nå har vi dette nye eventyret med grønt hydrogen på gang – som det er utrolig spennende å være en del av.”

Flere intervjuer