Nel logo
ENG | NO

Interview

Torgeir Skogen Nordli, Prosessoperatør

Tre generasjoner med grønt hydrogen

– Bestefaren min arbeidet i Nel på 50- og 60-tallet, faren min begynte i 1973, og jeg har vært ansatt siden 2012. Å jobbe her er det jeg kan og den jeg er, sier Torgeir Skogen Nordli.

Nels historie strekker seg nesten 100 år tilbake i tid. Helt siden 1927 har selskapet levert elektrolysører til industrier over hele verden, og har gang på gang gjort seg bemerket med sin ledende teknologi og gode service.

– I vårt lokalsamfunn har Nel alltid vært kjent for å ta godt vare på sine ansatte, og for å betale godt. Sånn er det fremdeles, selv om vi er flere folk og vokser raskt. Nel er en veldig solid arbeidsgiver som alltid klarer seg, selv i tøffe tider.

Ønsker det nye velkommen

Ifølge Torgeir er den nye fabrikken på Herøya et radikalt nytt konsept. I motsetning til den manuelle produksjonen han kjente fra før, er dette en helautomatisert produksjonslinje med roboter som går døgnet rundt, drevet av skiftarbeidere som han selv.

– Det er så rent her! Fabrikken er akkurat som stua di hjemme. Luftkvaliteten er god, ikke sånn som det pleide å være tidligere. Et annet stort fremskritt er mengden data og dokumentasjon som vi bruker til å forbedre prosesser og driften.

Han verdsetter det vennlige og profesjonelle arbeidsmiljøet, der han føler et spesielt ansvar for å gi nye og yngre ansatte en varm velkomst. Det er mye erfaring som skal bringes videre. Samtidig blir Torgeir motivert av å være en del av selskapets utvikling og videre vekst.

– For meg er ikke dette bare en jobb der jeg kan yte mitt beste. Det er også en jobb som gir meg mye. Jeg tilhører et fantastisk team som bidrar til en grønnere fremtid for planeten vår. Kommunikasjonen oss imellom er veldig god. Her har jeg alt jeg trenger. Etter jobb drar jeg gjerne på fisketur eller jakt, eller tar en øl, med gode kollegaer.

En lys fremtid for grønt hydrogen

Den forestående doblingen av produksjonskapasitet og stab er bare begynnelsen, slik Torgeir ser det.

– Hvis jeg skal gjette, tror jeg vi vil se en jevn økning i etterspørselen etter grønt hydrogen i løpet av de neste fem årene, deretter tror jeg det vil ta helt av. Da kan vi skalere opp alt vi lærer av produksjonen her, og fossilindustrien kommer ikke til å kunne holde oss tilbake lenger. Det burde være åpenbart for alle og enhver at planeten vår fortjener bedre!

Flere intervjuer